Kupite sada

Prijedlozi pretraživanja

 • Vegan
 • Novo
lutein zeaksantin cink vitamini a e c
Već od 1998. godine, obiteljsko poduzeće s dugom tradicijom, isprepleteno zdravim načinom života i vizijom kako pomoći ljudima sa svim vrstama problema na potpuno prirodan način. Naši proizvodi nose znak SEN, koji kao kratica predstavlja naše vrijednosti: sigurno, ekološko i najbolje.

Lutein, Zeaksantin, Cink, Vitamini A, E, C

Na zalihama
 • 30 dana jamstva - povrata novca
 • 100% sigurna kupnja
 • Besplatna poštarina iznad 50€
 • Nagrađivani korisnički servis

Za zdrave oči i dobar vid  


Proizvod sadrži samo najbolje, vrhunske sastojke koji imaju ulogu u očuvanju vida i doprinose poboljšanju vidne oštrine.


 • Cink ima ulogu u održavanju vida
 • Borovnica podržava jasnoću vida i funkciju mrežnice
 • Vitamin A ima ulogu u održavanju vida
 • Visok sadržaj antioksidansa
 • Vitamini E, C, A

Vegan

Premium kvaliteta

Zajamčeni učinak

Zašto ga kupiti?

Posljednjih godina sve više vremena provodimo izloženi umjetnim izvorima svjetlosti i radeći za računalima i drugim ekranima. Zato su oči postale najizloženiji dio tijela koji trebamo pravilno njegovati i hraniti ih.


Budući da su u današnje/moderno vrijeme naše oči preopterećene raznim čimbenicima, poput stalnog gledanja u zaslone uređaja, vrlo je važno zaštititi i podržati oči vitaminima i mineralima koji igraju važnu ulogu u očuvanju vida i oštrine. Slabovidnost je prisutna kod više od polovine mladih ljudi (najčešća je kratkovidnost). Najčešće degenerativne bolesti oka povezane sa starenjem su starosna degeneracija makule (teško oštećenje središnjeg vida) i oštećenje očne leće povezano sa starenjem – katarakta (starenje očne leće – vid je zamućen, nije oštar, svjetlost smeta ).


Kapsule sadrže lutein i zeaksantin, koji su esencijalni nutrijenti za naš vid. Djeluju tako da apsorbiraju valne duljine svjetlosti. Sudjeluju u procesu apsorpcije plave i UV svjetlosti. Sprječavaju stvaranje slobodnih radikala u području oko očiju odgovornih za oštar vid. Lutein i zeaksantin su karotenoidi koji su predmet brojnih znanstvenih istraživanja, od kojih rezultati nekih upućuju na mogući zaštitni učinak na očuvanje zdravlja vida.


Vitamin C (šipak) doprinosi obnovi reduciranog oblika vitamina E. Osim toga, ima ulogu u funkcioniranju imunološkog sustava, doprinosi funkcioniranju živčanog sustava i ima ulogu u stvaranju kolagena za normalno funkcioniranje krvnih žila.


Cink doprinosi održavanju vidne funkcije. Također ima ulogu u funkcioniranju imunološkog sustava, zaštiti stanica od oksidativnog stresa i diobi stanica. Doprinosi održavanju zdrave kože, noktiju, kose, kostiju. Vitamin A ima ulogu u održavanju vida, u funkcioniranju imunološkog sustava te doprinosi održavanju zdrave kože. Prvi nedostatak vitamina A pokazuje se kao noćno sljepilo.


Vitamin A biljnog porijekla pojavljuje se u obliku karotenoida.


Vitamin E u svom najaktivnijem obliku – alfa-tokoferol. Nalazi se u mrežnici oka. Ima ulogu u zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Oksidativni stres predstavlja rizik za razvoj raznih bolesti i uzrokuje degenerativne promjene na očima.


Borovnice podržavaju jasnoću vida i funkciju mrežnice, održavaju zdravlje očiju, potiču protok krvi u očima, pružaju antioksidativnu podršku očima i pomažu u zaštiti očiju. Borovnice su poznate po visokom udjelu antioksidansa, posebice antocijanina koji imaju ulogu u zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Antocijanin navodno pridonosi smanjenju rizika od razvoja određenih bolesti i pridonosi poboljšanju vidne oštrine. Borovnice su vrijedan izvor vitamina A, B i C, željeza i kalcija, zbog čega imaju izraženo antioksidativno djelovanje.


Ekstrakt sjemenki grožđa: Zbog snažnog antioksidativnog djelovanja resveratrola, sjemenke grožđa su idealan dodatak prehrani u borbi protiv oksidativnog stresa uzrokovanog oštećenjem slobodnih radikala. Oni održavaju cjelovitost venskog sustava. Prirodno su bogati oligomernim kompleksima proantocijanidina (OPC), klasom biljnih metabolita za koje su studije pokazale da su moćni antioksidansi.


Antioksidansi su korisni jer pomažu u održavanju zdravih stanica u oku. Djeluju kao hvatači slobodnih radikala i tako smanjuju oštećenja proteinskih vlakana. Zbog prirodnog procesa starenja, UV zrake i zračenje ekrana oštećuju proteinska vlakna, što dovodi do katarakte.


Zašto su antioksidansi važni za naše tijelo? Smanjuju mogućnost pojave određenih bolesti. Još je važnije konzumirati ih ako smo često pod stresom jer se tada povećava broj slobodnih radikala (oštećenja u stanicama).

Sastojci: Ekstrakt ploda šipka (Rosa canina), standardizirano na 70% vitamina C (L-askorbinska kiselina), ekstrat ploda borovnice (Vaccinium myrtillus) standardizirano na 1% antocianinov, biljna ljuska kapsule (HPMC - hidroksipropilmetil celuloza), ekstrakt koštica grožđa (Vitis vinifera) standardizirano na 95% proantocianidina, vitamin A (beta-karoten), ekstrakt iz cvata žute kadife (Tagetes erecta) standardizirano na 5% luteina, vitamin E (D-alfa-tokoferil acetat), cinkov glukanat, ekstrakt iz cvata žute kadife (Tagetes erecta) standardizirano na 5% zeaksantina, sredstvo protiv prianjanja (magnezijev stearat). 


Preporučena dnevna količina: 1-2 kapsule dnevno s dovoljno tekućine - tijekom obroka.


Dvije kapsule sadrže: Ekstrakt šipka (400 mg) od ovog Vitamina C (*350%) (250 mg), ekstrakt borovnice (300 mg), Ekstrakt koštica grožđa (100 mg), Vitamin E (*100 %) (12 mg), Cink (*50%) (5 mg), Lutein (20 mg), Zeaksantin (10 mg), Vitamin A (*100%) (800 μg). * RDA: preporučeni dnevni unos.


Sadržaj: 60 kapsula (35,0 g ℮).


100% prirodno, bez konzervansa, bojila i laktoze. Prikladno za dijabetičare!

Predviđena isporuka:

30. 01. 2023 - 01. 02. 2023
 • Cijena poštarine:+ 3,90 €
Već od 1998. godine, obiteljsko poduzeće s dugom tradicijom, isprepleteno zdravim načinom života i vizijom kako pomoći ljudima sa svim vrstama problema na potpuno prirodan način. Naši proizvodi nose znak SEN, koji kao kratica predstavlja naše vrijednosti: sigurno, ekološko i najbolje.
29,90€