Kupite sada

Prijedlozi pretraživanja

Uvjeti poslovanja

Opći uvjeti on-line trgovine Sen.hr su napravljeni u skladu sa zakonom o zaštiti potrošača i drugim zakonskim rješenjima koji uređuju ovu djelatnost, na temelju preporuka gospodarske komore i međunarodnih pravila za e-trgovinu. Online trgovinom Sen.hr (u daljnjem tekstu: "trgovina") upravlja tvrtka Mind Trade d.o.o., pružatelj e-commerce usluga (u daljnjem tekstu: "davatelj usluge"). Nakon registracije u sustav Sen.hr, posjetitelj (korisnik) dobiva korisničko ime koje je identično njegovom e-mailu i lozinku. Korisničko ime i lozinka definiraju se i povezuju sa unosom podataka. Registracijom, posjetitelj postaje korisnik i stječe pravo na kupnju. Opći uvjeti poslovanja za online trgovinu Sen.hr definiraju poslovni odnos između davatelja i kupca.


Dostupnost informacija

(sažetak propisa)

Davatelj usluga obvezuje se da će kupcu pružiti sljedeće informacije:
 • poslovni identitet (ime i mjesto poslovanja, OIB)
 • kontakt informacije kako bi omogućili korisniku brzu i učinkovitu komunikaciju (e-mail, telefon)
 • bitna obilježja i karakteristike robe ili usluga (uključujući nakon prodaje uslugu jamstva)
 • dostupnost proizvoda (svaki proizvod ili uslugu koja se nudi na webu trebaju biti dostupni u razumnom roku)
 • isporuka proizvoda ili usluge (način, mjesto i datum isporuke)
 • sve cijene moraju biti jasne i nedvosmisleno definirane, mora se pokazati jesu li u cijenu već uključen porez ili troškovi prijevoza, kao inačin plaćanja dostave
 • vremenski rok ponude
 • rok u kojem je moguće odustati od ugovora i uvjeti za povlačenje; štoviše, pružanje informacija o tome hoće li vraćanje proizvoda koštati kupca i ako da, koliko objašnjenje žalbenog postupka, uključujući sve podatke o kontakt osobi ili odjelu za uspostavu kontakata s korisnicima.


Davatelj usluga pruža sljedeće načine plaćanja:

 • Paypal,
 • kreditna kartica (Visa, Mastercard, American Express),
 • po pouzeću (GLS-a),
 • SEPA (putom osobne banke).


Cijene

Cijene vrijede u trenutku predaje narudžbe i nemaju unaprijed određen rok valjanosti. Cijene vrijede u slučaju plaćanja jednom od gore navedenih metoda plaćanja pod navedenim uvjetima. Kupoprodajni ugovor između prodavatelja i kupca zaključuje se u trenutku kad prodavatelj potvrđuje narudžbu (kupac prima e-mail o statusu Narudžba potvrđena). Od tog trenutka sve cijene i ostali uvjeti su fiksni i vrijede kako za prodavatelja tako i za kupca. 


Unatoč velikim naporima za pružanje točnih informacija, može se dogoditi da informacije o cijenama budu netočne. U tom slučaju, ali i u slučaju da je došlo do promjene cijene u toku procesa naručivanja, davatelj usluga korisnicima će omogućiti kupnju, ali će također ponuditi i rješenje koje će ići na obostrano zadovoljstvo. Sve cijene uključuju PDV, ako nije izričito navedeno drugačije. 

* Davatelj usluga će dostaviti robu ili izvršiti uslugu u dogovorenom roku. Davatelj usluga zadržava pravo izbora usluge i načina dostave, ako će se na ovaj način ugovor dovršiti učinkovitije i u skladu s cijenom/troškovima dostave, kao što je navedeno u narudžbi.

*Akcije su međusobno isključive.


Cijenik za GLS dostavu (s PDV-om):

 • 3,90 €
 • Dodatno: +1,00 € (plaćanje pouzećem)
 • Poštarina za narudžbu iznad +50,00 € je BESPLATNA.


Dodatne usluge (po izboru)
 • Prioritetna narudžba: +0,90 € ( Paket ćemo u našem skladištu pripremiti prioritetno, prije redovnih narudžbi. Ako je narudžba prihvaćena u obradu do 12. sati, paket ćemo poslati istog radnog dana.)
 • Zavarovanje paketa: +0,90 € (Ako narudžba/proizvod stigne oštećen, nekompletan ili kupac primi pogrešan proizvod, vraćamo novac ili zamjenjujemo proizvode bez daljnjih pitanja.)


Proces online kupnje:

Pronađite željeni proizvod i zatim kliknite gumb ‘Dodaj u košaricu’. Proizvode u košarici možete pogledati tako da kliknete na zelenu tipku u desnom kutu s ikonom košarice. Kad odaberete korak pogledajte košaricu i pregledajte artikle, kliknite na gumb ‘nastavite do blagajne’, a zatim unesite svoje podatke o dostavi i odaberite plaćanje. Prilikom odabira plaćanja odaberite željeni način plaćanja i kliknite gumb ‘pošalji narudžbu’. Potvrdu narudžbe dobit ćete na vaš e-mail. Za pomoć pri kupnji obratite se na e-mail: info@sen.hr

1. Narudžba u obradi. Nakon narudžbe, kupac dobiva obavijest e-mailom koji je nalog prihvaćen za obradu. Kupac na web stranici davatelja dobiva sve dostupne podatke o statusu i sadržaju ugovora.

2. Narudžba potvrđena. Ugovor ide u daljnju obradu u kojoj davatelj usluga provjerava dostupnost naručenih proizvoda i potvrđuje narudžbu ili odbcauje uz pružanje obrazloženja. Davatelj usluga kontaktira kupca na njegov broj telefona kako bi se pojasnile sve nejasnoće, ako ih ima. O potvrdi narudžbe davatelj usluga dužan je obavijestiti kupca e-mailom o procijenjenom vremenu isporuke. Ugovor za kupnju naručenih stavki između kupca i davatelja u ovoj fazi definitivno je zaključen.

3. Otpremanje. Davatelj usluga u dogovorenom roku priprema i otprema naručene proizvode i putem e-maila obavještava kupca. Davatelj usluga u e-mailu obavještava kupca o politici povrata robe, kao i načinu i mjestu gdje se treba obratiti u slučaju kašnjenja u isporuci i gdje se obratiti u slučaju pritužbi.


Promocijski kodovi

Povremeno putem e-maila ili putem drugih kanala komunikacije šaljemo promocijski kod. Promocijski kod donosi razne pogodnosti: od raznih darova do popusta. Svaki kod je uvijek vremenski ograničen i mora se iskoristiti u određenom periodu inače postaje nevažeći. Iskoristiti se može upisivanjem na blagajni u posebno polje “kod kupona”.  Različiti promocijski kodovi se ne mogu kombinirati i zbrajati. Posjetitelj odnosno kupac može prilikom svake kupovine iskoristiti samo jedan promocijski kod.


Reklamacija

Svi proizvodi su prije otpreme detaljno pregledani. Pažljivo pakiramo vaše proizvode u originalnu ambalažu i u kutiju za dostavu kako bismo osigurali da će biti neoštećeni tijekom dostave.

Potrošač ima pravo u roku od 15 dana na e-mail adresu tvrtke (info@sen.hr) javiti ako nešto nije uredu s proizvodima kao npr. da niste dobili pravi broj naručenih proizvoda, da smo vam poslali krivu robu ili da su proizvodi fizički oštećeni. Kupac ima pravo na povrat novca ili na proizvod.

Po primitku proizvoda, tvrtka će, kupcu vratiti cjelokupan iznos uplate ili mu poslati drugi, neoštećen proizvod. Jedini nastali trošak koji tereti kupca je direktni trošak povrata proizvoda.

Kupac uz povrat proizvoda šalje i račun, osobne podatke te transakcijski račun na koji želi primiti povrat uplate. Povrat novca će se izvršiti u roku od 30 dana od dana primitka obavijesti o reklamaciji proizvoda.


Odustajanje od narudžbe

Za ugovore sklopljene na daljinu, potrošač ima pravo u roku od 15 dana na e-mail adresu javiti kako odustaje od ugovora, bez potrebe navođenja razloga takve odluke.

Kupac mora u najkasnijem roku od 15 dana od dana obavijesti o odustajanju od narudžbe vratiti zaprimljene proizvode. Proizvodi se vraćaju na sljedeću adresu: Mind trade d.o.o., Tržaška cesta 42, 1000 Ljubljana, Slovenija. Po primitku proizvoda, tvrtka će, kupcu vratiti iznos uplate. Trošak koji tereti kupca u vezi s otkazom ugovora je direktni trošak povrata proizvoda.

Vraćeni proizvodi trebaju biti neiskorišteni, neoštećeni i u originalnom pakiranju. Ako započnete koristiti proizvode izgubit ćete pravo na odustajanje od ugovora.


Garancija

Za proizvode (program TANITA), garancijski rok iznosi 36 ili 60 mjeseci (ovisno o artiklu) od datuma primanja robe i vrijedi samo uz fakturu. U slučaju neispravnosti, proizvode pošaljite na adresu: Mind trade d.o.o., Tržaška cesta 42, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Analizatori za osobnu upotrebu nisu namijenjeni profesionalnoj upotrebi. Koriste se u teretanama, školama za mršavljenje itd. U slučaju zlouporabe, jamstvo se ne primjenjuje.


Zaštita osobnih podataka

Sen.hr trgovina se obavezuje na trajnu zaštitu osobnih podataka korisnika. Sen.hr trgovina će osobne podatke koristiti isključivo za potrebe ispunjavanja narudžbe (slanje informativnog materijala, ponuda, računa) i drugu potrebnu komunikaciju. Korisnički podaci ni u kojem slučaju neće biti predani neovlaštenim osobama.


Sigurnost

Jamstvo na sigurnu kupovinu i plaćanje putem interneta. Sve gotovinske transakcije izvršene u web trgovini zaštićene su slojem sigurnih utičnica (SSL) i sigurnim protokolom šifriranja podataka. Sve informacije koje nam dajete šifrirane su pomoću SSL tehnologije šifriranja. Ovaj napredni postupak šifriranja podataka onemogućuje presretanje osobnih podataka. Osobni se podaci kriptiraju i prenose s vašeg računala na poslužiteljski bankovni poslužitelj i ne pohranjuju se na poslužitelju davatelja usluga. Da biste vidjeli je li vaš preglednik u sigurnom načinu rada tijekom plaćanja, potražite ikonu zaključavanja u donjem kutu ili na kraju adresne trake preglednika.


Kodirani identifikacijski broj korisnika

Omogućava nam da pratimo sve što se nalazi u košarici, bez tog kolačića bi Vam na svakoj sljedećoj strani odnosno koraku pri procesu kupnje artikli nestali iz košarice.


PHPSESSID

je kolačić koji nam omogućava rad sa ostalim kolačićima


_ga

Statistika Google analytics - anonimno bilježenje statističkih podataka


popup_footer

mogućnost zatvaranja pop-up prozora na dnu stranice, ako Vam predstavlja smetnju u pregledu stranice


popup_cookie

mogućnost zatvaranja pop-up prozora ukoliko Vam smeta u pregledanju web stranice


Komunikacija

Davatelj usluga će kontaktirati kupca sredstvom komunikacije na daljinu, osim u slučaju kada se korisnik izričito protivi.

Promotivni e-mailovi sadrže sljedeće elemente:

 • e-mail je jasno i nedvosmisleno označen kao promotivan,
 • pošiljatelj e-maila će biti jasno vidljiv,
 • razne akcije, promocije i druge marketinške tehnike će biti označene kao takve. Isto tako će biti jasno definirani njihovi uvjeti i odredbe,
 • mogućnost jednostavne odjave s liste za slanje emailova,
 • mogućnost zahtjeva od korisnika koji ne žele primati reklamne poruke i koja će biti ispoštovana.


Mišljenja/komentari korisnika

Mišljenja ili komentari korisnika i recenzije proizvoda koje pišu kupci bitni su zbog stalnog usavršavanja poslovanja trgovine. Davatelj usluga omogućuje registriranim korisnicima da napišu svoje mišljenje (koje će biti revidirano od strane davaoca roba i usluga). Davatelj neće objaviti mišljenja koja su na bilo koji način uvredljiva, neprimjerena ili ako ne pružaju pogodnosti za ostale korisnike i posjetitelje.

Slanjem mišljenja ili komentara korisnik izričito prihvaća uvjete korištenja i server dopušta objavljivanje dio ili cijeli tekst u svim elektronskim i drugim medijima. Davatelj ima pravo korištenja sadržaja na neograničeno vrijeme i za bilo koju svrhu koja je u poslovnim interesima davatelja, uključujući objavljivanje reklama ili drugih marketinških komunikacija. Autor mišljenja također izjavljuje i jamči da je vlasnik materijalnih i moralnih prava pisanih mišljenja i komentara i da ih na taj način prenosi na davatelja.


Odgovornost

Davatelj roba i usluga će koristiti svoje napore kako bi osigurao vrijednost i točnost informacija objavljenih na njegovim stranicama. Ipak, izmjene karakteristika proizvoda, isporuka ili promjene cijena mogu se promijeniti brže no što ih ponuđač može ispraviti na web stranicama. U tom slučaju, kupci će biti obaviješteni o promjenama i moći će otkazati narudžbu ili mijenjati stavke iz narudžbe.

Iako davatelj usluga pokušava dati točne slike proizvoda, pojedine fotografije ne moraju prikazivati pravo stanje proizvoda. Fotografije ne jamče svojstva tog proizvoda. Potrebno je sve fotografije prihvaćati kao simbolične.


Pritužbe i sporovi

Davatelj poštuje postojeće zakone o zaštiti potrošača. Davatelj nastoji na sve razumne načine izbjeći sporove sa svojim kupcima. Ipak, u slučaju problema, kupac može nazvati telefonom ili e-mailom obavijestiti pružatelja usluge o problemu i sporu.

Davatelj roba i usluga će u roku od pet radnih dana potvrditi da je primio tužbu, obavijestiti kupca o tome koliko dugo će se rješavati i na kraju ga obavijestiti o rješenju postupka.

Davatelj usluga je svjestan da je ključna značajka potrošača, barem što se tiče rješavanja slučaja nasrazmjer između ekonomske vrijednosti zahtjeva i troškova koji nastaju procesom rješavanju spora. To je također jedna od glavnih prepreka za potrošača da se pokrene postupak pred sudom. Dakle, davatelj usluga će uložiti maksimalne napore da sve sporove riješi mirnim putem.


Pravna obavijest

Sen.hr trgovina i svi navedeni podaci, slike proizvoda, grafički i video elementi na ovim stranicama su zaštićeni autorskim pravima i ne smiju se reproducirati ili koristiti bez prethodnog pismenog dopuštenja. Zaštitni znak, marka i logo SEN su vlasništvo tvrtke Mindtrade d.o.o.


Mind trade d.o.o., Tržaška cesta 42, SI-1000 Ljubljana,

EU.Registracijski broj: 1244949000, ID za PDV: SI 24265187, Porezni obveznik: DA

Tvrtka je dana 06.03.1998 registrirana na Okružnom sudu u Ljubljani.