Menopauza

Menopauza je prirodni dio starenja i označava kraj vaših reproduktivnih godina. U prosjeku, nastupa u dobi od 51 godine. Je trenutak u kojem je osoba prošla 12 uzastopnih mjeseci bez menstruacije.
Kada se menopauza dogodi sama od sebe, to je normalan dio starenja. Definira se kao cijela godina bez menstrualnog krvarenja, u odsutnosti bilo kakvog kirurškog zahvata ili medicinskog stanja koje bi moglo uzrokovati prestanak krvarenja, poput hormonske kontrole rađanja, terapije zračenjem ili kirurškog uklanjanja jajnika.
Kako starite, vaš reproduktivni ciklus počinje se usporavati i priprema se zaustaviti. Ovaj ciklus kontinuirano funkcionira od puberteta. Kako se menopauza približava, vaši jajnici proizvode manje hormona koji se zove estrogen. Kada dođe do ovog smanjenja, vaš menstrualni ciklus (mjesečnica) počinje se mijenjati. Može postati nepravilan i zatim prestati.
Fizičke promjene također se mogu dogoditi dok se vaše tijelo prilagođava različitim razinama hormona. Simptomi koje osjećate tijekom svake faze menopauze (perimenopauza, menopauza i postmenopauza) dio su prilagodbe vašeg tijela na te promjene.

Category cover image

Prikazuje se svih 2 rezultata

Na zalihi

Dodaci prehrani

Crvena djetelina

29,90 

icon-img

Sasvim
prirodno

icon-img

Besplatno
savjetovanje

icon-img

Praćenje
paketa

icon-img

Vrhunska
kvaliteta

icon-img

Sigurna
kupnja

icon-img

Brza
dostava

Besplatna poštarina iznad 50 €
Uvijek na raspolaganju
Stručno savjetovanje
Kupujte i putem telefona

Kupujte prirodno

Odaberite našu online trgovinu za kvalitetne prirodne proizvode! Naša ponuda uključuje organske dodatke prehrani, prirodne šampone, kreme i drugo. Naši proizvodi izrađeni su od visokokvalitetnih prirodnih sastojaka.

Broj telefona 098 96 24 517