Živčani sustav

Živčani sustav je važan dio vašeg tijela, mreža posebnih vlakana koja obavlja vitalni posao prijenosa i obrade signala iz našeg mozga i cijelog našeg tijela.
Prati i koordinira voljne radnje, poput hodanja i govora, kao i nevoljne funkcije, poput otkucaja srca, disanja i probave.
Vaših pet osjetila, dodir, vid, miris, sluh i okus, ovise o živcima. Živčani sustav također vam pomažu kontrolirati mišiće potrebne za reagiranje na te podražaje.
Osnovna građevna jedinica živčanog sustava je živčana stanica, odnosno neuron. Neuroni su različito oblikovani ovisno o tome gdje se u tijelu nalaze i koju ulogu imaju. Svi neuroni imaju izbočine poput prstiju koje se nazivaju dendriti i dugo vlakno koje se naziva akson.
U mnogim slučajevima, akson je obložen posebnom membranom koja se naziva mijelinska ovojnica. Akson je perasti i ima brojne izbočine na sebi. Svaka izbočina nalazi se blizu dendrita drugog neurona. Prostor između kvrge i dendrita naziva se sinapsa. Poruke preskaču sinapsu s jednog neurona na drugi, koristeći posebne kemikalije koje se nazivaju neurotransmiteri.

Category cover image

Prikazuje se svih 2 rezultata

Na zalihi
Na zalihi

icon-img

Sasvim
prirodno

icon-img

Besplatno
savjetovanje

icon-img

Praćenje
paketa

icon-img

Vrhunska
kvaliteta

icon-img

Sigurna
kupnja

icon-img

Brza
dostava

Besplatna poštarina iznad 50 €
Uvijek na raspolaganju
Stručno savjetovanje
Kupujte i putem telefona

Kupujte prirodno

Odaberite našu online trgovinu za kvalitetne prirodne proizvode! Naša ponuda uključuje organske dodatke prehrani, prirodne šampone, kreme i drugo. Naši proizvodi izrađeni su od visokokvalitetnih prirodnih sastojaka.

Broj telefona 098 96 24 517