Masnoća

Masnoća, mogli biste je zamisliti kao izolacijski sloj vašeg tijela ili skladište dodatnih kalorija. Ali masnoće igraju puno veću ulogu u tijelu. A ako pretpostavljate da su sve masnoće nezdrave, vrijeme je da ažurirate svoje mišljenje.
Masnoća se nalazi u cijelom tijelu: unutar živaca i kostiju, oko srca i krvnih žila, pa čak i iza očnih jabučica. Treba nam za funkcioniranje i opstanak.
Tjelesno salo, odnosno masno tkivo, složen je organ. Sadrži masne stanice, živce, imunološke stanice i vezivno tkivo. Njegova glavna zadaća je skladištenje i otpuštanje energije, ovisno o potrebama tijela.
Masnoća reagira na signale poput hormona inzulina, koji govori masnom tkivu da skladišti mast.
Masno tkivo također je glavni proizvođač hormona, kemijskih glasnika koji komuniciraju s tkivima i organima u cijelom tijelu.
Hormoni koje proizvodi masno tkivo reguliraju metabolizam i osjetljivost na inzulin. Pomažu tijelu da učinkovito koristi hranjive tvari. Na primjer, to je primarni proizvođač adiponektina. Ovaj hormon povećava osjetljivost na inzulin – što je dobra stvar za održavanje razine glukoze u krvi – i smanjuje upalu. Premalo adiponektina može dovesti do dijabetesa tipa 2 i drugih metaboličkih bolesti.

Category cover image

Prikazuje se svih 2 rezultata

Na zalihi
Na zalihi

Mršavljenje

Jabučni ocat

19,90 

icon-img

Sasvim
prirodno

icon-img

Besplatno
savjetovanje

icon-img

Praćenje
paketa

icon-img

Vrhunska
kvaliteta

icon-img

Sigurna
kupnja

icon-img

Brza
dostava

Besplatna poštarina iznad 50 €
Uvijek na raspolaganju
Stručno savjetovanje
Kupujte i putem telefona

Kupujte prirodno

Odaberite našu online trgovinu za kvalitetne prirodne proizvode! Naša ponuda uključuje organske dodatke prehrani, prirodne šampone, kreme i drugo. Naši proizvodi izrađeni su od visokokvalitetnih prirodnih sastojaka.

Broj telefona 098 96 24 517