Dijabetes

Dijabetes je kronično stanje koje se javlja kada gušterača više ne može proizvoditi inzulin ili tijelo ne može učinkovito koristiti inzulin.
Inzulin je hormon koji proizvodi gušterača koji djeluje poput ključa za prolazak glukoze iz hrane koju jedemo iz krvotoka u stanice u tijelu za proizvodnju energije. Tijelo razgrađuje svu hranu koja sadrži ugljikohidrate u glukozu u krvi. A inzulin pomaže glukozi da se kreće u stanice.
Kada tijelo ne može proizvesti ili učinkovito koristiti inzulin, to dovodi do visoke razine glukoze u krvi, koja se naziva hiperglikemija. Dugoročno visoke razine glukoze povezane su s oštećenjem tijela i zatajenjem raznih organa i tkiva.
Kada netko ima dijabetes, njegova razina glukoze u krvi je previsoka. Glukoza je oblik šećera koji je glavni izvor energije za naše tijelo. Visoke razine glukoze u krvi mogu dovesti do dugoročnih i kratkoročnih zdravstvenih komplikacija.
Sve što naše tijelo radi zahtijeva energiju. Da bi naše tijelo ispravno radilo, moramo pretvoriti ugljikohidrate u hrani iz škroba i šećera u glukozu koja ulazi u krvotok i transportira se do tjelesnih stanica. Ako ne jedemo dovoljno ugljikohidrata naše će tijelo proizvoditi glukozu iz masti i proteina.
Hormon koji se zove inzulin proizvodi gušterača. Djeluje poput 'ključa' u 'bravi' 'vrata' naših stanica kako bi glukoza prošla tamo gdje se koristi za dobivanje energije.

Category cover image

Prikazuje se jedan rezultat

Na zalihi
Posebna ponuda

Srce

Cimet

22,90 

icon-img

Sasvim
prirodno

icon-img

Besplatno
savjetovanje

icon-img

Praćenje
paketa

icon-img

Vrhunska
kvaliteta

icon-img

Sigurna
kupnja

icon-img

Brza
dostava

Besplatna poštarina iznad 50 €
Uvijek na raspolaganju
Stručno savjetovanje
Kupujte i putem telefona

Kupujte prirodno

Odaberite našu online trgovinu za kvalitetne prirodne proizvode! Naša ponuda uključuje organske dodatke prehrani, prirodne šampone, kreme i drugo. Naši proizvodi izrađeni su od visokokvalitetnih prirodnih sastojaka.

Broj telefona 098 96 24 517