Kolesterol

Kolesterol je voskasta tvar. Vaše tijelo ga treba za izgradnju stanica i stvaranje vitamina i drugih hormona. Ali previše kolesterola može predstavljati problem.
Kolesterol dolazi iz dva izvora. Vaša jetra proizvodi sav kolesterol koji vam je potreban. Ostatak kolesterola u vašem tijelu dolazi iz životinjske hrane. Na primjer, meso, perad i mliječni proizvodi sadrže prehrambeni kolesterol.
Ta ista hrana ima visok udio zasićenih i trans masti. Ove masti uzrokuju da vaša jetra proizvodi više kolesterola nego što bi inače. Za neke ljude ova dodatna proizvodnja znači da prelaze s normalne razine na onu koja je nezdrava.
Neka tropska ulja – poput palminog ulja, ulja palminih koštica i kokosovog ulja – sadrže zasićene masti koje mogu povećati loš kolesterol. Ta se ulja često nalaze u pekarskim proizvodima.
Cirkulira u krvi. S povećanjem količine masnoće u krvi raste i rizik za vaše zdravlje. Pridonosi većem riziku od kardiovaskularnih bolesti, poput bolesti srca i moždanog udara. Zato se je važno testirati kako biste znali svoje razine.
Dvije su vrste kolesterola: LDL, koji je loš, i HDL, koji je dobar. Previše loše vrste, ili nedovoljno dobre vrste, povećava rizik od polaganog nakupljanja masnoće u unutarnjim stijenkama arterija koje hrane srce i mozak.

Category cover image

Prikazuje se svih 2 rezultata

Na zalihi
Posebna ponuda
Popularan

icon-img

Sasvim
prirodno

icon-img

Besplatno
savjetovanje

icon-img

Praćenje
paketa

icon-img

Vrhunska
kvaliteta

icon-img

Sigurna
kupnja

icon-img

Brza
dostava

Besplatna poštarina iznad 50 €
Uvijek na raspolaganju
Stručno savjetovanje
Kupujte i putem telefona

Kupujte prirodno

Odaberite našu online trgovinu za kvalitetne prirodne proizvode! Naša ponuda uključuje organske dodatke prehrani, prirodne šampone, kreme i drugo. Naši proizvodi izrađeni su od visokokvalitetnih prirodnih sastojaka.

Broj telefona 098 96 24 517