Što je analizator sastava tijela?

Vrijeme za čitanje: 6 minut
Featured Image

Tanita

Analizator sastava tijela TANITA analiziraju i izračunavaju sastav tijela pomoću dvofrekventne bioelektrične impedance analize (BIA).

Jastučići za stopala koji se nalaze na analizatorima TANITA šalju kroz tijelo sigurne, blage električne signale. Signal bez problema prolazi kroz mišićnu tekućinu i kroz druga tjelesna tkiva. Kad prolazi kroz tjelesnu masnoću, signali nailaze na otpor, jer tjelesna mast sadrži mali nivo tekućine. Ovu pojavu stručno nazivamo impedancija. Očitavanja impedancije zatim se unose u medicinski istražene matematičke formule i kao krajnji rezultat dobijete precizan izračun vašeg sastava tijela.

Istraživanja su pokazala da se pomoću dvije različite frekvencije bioelektrične impedance dobivaju ključni podaci za procjenu unutarćelijskog stanja osobe. Ova napredna tehnologija omogućava veću preciznost izračunavanja mjerenja sastava tijela.

Analizator vam precizno pokazuje nivo masti i mišića u svakom dijelu tijela (ruke, noge, trup).

Analizom utvrdite koji je dio tijela najkritičniji za količinu masti i mišića. Na taj način možete da poboljšate vaš trening ili kvalitetu prehrane.

U daljnjim mjerenjima s Tanita analizatorom utvrdite je li se smanjila količina masti i da li su se mišići unaprijedili. Rezultati će vam reći jesu li vaše fizičke vježbe za određeni dio tijela bile uspješne.

Najprikladnije vrijeme za upotrebu?

Razina vode u tijelu tijekom dana i noći prirodno fluktuira. Velike promjene količine vode u tijelu mogu utjecati na rezultate sastava tijela. Na primjer, ujutro nakon spavanja, naše tijelo bude dehidrirano i kao rezultat mjerenja dobili bi manju tjelesnu težinu i veći postotak tjelesne masnoće. Ogromni obroci, konzumiranje alkohola, menstruacija, bolesti, vježbanje i kupanje također mogu utjecati na promjenu razine dehidracije.

Za najpouzdanije rezultate, analizator tjelesnog sastava trebate koristiti stalno u isto doba dana i pod istim uvjetima. Dobar trenutak za mjerenje odnosno vaganje je prije večere.


Analizator sastava tijela vam pokazuje:

Razinu tjelesne masnoće

Smanjenje viška tjelesne masti smanjuje rizik od određenih stanja poput: visokog krvnog tlaka, bolesti srca, dijabetesa i raka. MyTanita aplikacija vam pokaže odmah da li pripadate zdravoj ili kritičnoj skupini ljudi.

Razinu vode u tijelu

Postotak vode u tijelu je ukupna količina tekućine u tijelu osobe, izražena u postocima od ukupne težine. Konzumiranje velike količine vode ne može odmah utjecati na razinu vode u vašem tijelu. Iz tog razloga vam rezultati tjelesne masnoće mogu biti veći zbog dodatne težine. Dovoljna količina vode u tijelu znači normalno funkcioniranje organa. 

Mišićna masa

Provjerite koliko ste mišića stekli tijekom treninga - je li vaš trening uopće učinkovit i uspješan? - Mišići igraju važnu ulogu, jer su poput stroja koji troši energiju. Povećanje mišićne mase također povećava potrošnju energije, omogućujući vam da na zdrav način izgubite višak tjelesne masti što dovodi do gubitka kilograma.

Kvaliteta mišića

Ocjena kvalitete mišića predstavlja kvalitetu / stanje mišića koja varira o čimbenicima kao što su dob i kondicija. Naši analizatori koriste 2 različite frekvencije za mjerenje bioelektrične impedance, čiji se rezultati koriste za procjenu stanja i kvalitete mišića. Važno je održavati dobru ravnotežu između mišićne mase i kvalitete mišića.

Indikator ocjene tjelesne figure/građe

Ova funkcija ocjenjuje vašu tjelesnu figuru kao omjer tjelesne masti i mišićne mase u vašem tijelu. Ako postanete aktivniji i smanjite tjelesnu masnoću, rezultat se također mijenja u pozitivnom pravcu. Čak i ako se vaša težina ne promijeni, može se promijeniti vaša mišićna masa i tjelesna masnoća, što će vas učiniti zdravijima smanjiti rizik od raznih bolesti. Aplikacija MyTanita vam odmah pokaže da li pripadate zdravoj ili kritičnoj skupini ljudi.

Koštana masa

Ova funkcija označava količinu kosti u tijelu. Istraživanja su pokazala da su vježbanje i razvoj mišićnog tkiva povezani s jačim i zdravijim kostima.

Bazni matebolizam – BMR 

To je minimalna razina energije koja je vašem tijelu potrebna da bi tijelo učinkovito djelovalo. Kalorije također koristimo za vrijeme spavanja. Oko 70% kalorija koje vaše tijelo dnevno potroši, troši bazni metabolizam. Na vaš BMR utječe i količina mišića koju imate, što znači da povećavanje mišićne mase povećava i bazni metabolizam. Veći BMR troši više kalorija i pomaže smanjiti tjelesnu masnoću.

Procjena dobi metabolizma

Ako je dob vašeg metabolizma veća od vaše stvarne dobi, to znači da morate čim prije poboljšati bazni metabolizam. Intenzivnije vježbanje pomaže u izgradnji zdravog mišićnog tkiva, što poboljšava vaš baznii metabolizam.

(ITM) indeks tjelesne mase

Označava odnos visine i težine. Analizator vam u MyTanita aplikaciji odmah pokaže da li pripadate zdravoj ili kritičnoj skupini ljudi.

Visceralna masnoća - razina masti u predjelu trbuha

To je masnoća unutar trbušne šupljine koja okružuje vitalne organe u području trbuha. Održavanjem zdrave razine visceralne masti možete smanjiti rizik od određenih bolesti: srčanih bolesti, visokog krvnog tlaka i pojave dijabetesa. MyTanita aplikcacija vam odmah pokaže da li spadate zdravoj ili kritičnoj skupini ljudi. Napomena: iako imate nisku razinu tjelesne masnoće možete imati visok nivo visceralne masnoće.

Segmentarna analiza mišićne mase

Analiza i rezultati udjela mišićne mase svakog dijela tijela zasebno. Ne dozvolite da se vaše ruke razlikuju jedna od druge. Važno je da znate na kojem dijelu tijela morate raditi više (dizanje utega, vježbanje)

Analizator sastava tijela idealan je dodatak za vašu svakodnevnu tjelovježbu.

analizator sastava tijela
Deli:
Brezplačna E-knjiga

Kako se za vedno znebimo glist?

    Pregledajte naše teme

    Nikada ne propustite naše zapise!

    Nikada ne propustite novosti, skrivene ponude i aktualne akcije. Pobrinut ćemo se da o svemu budete na vrijeme obaviješteni.